Breakfast, inspiration, Kosovo, Lifestyle, motivation

3 things I do that keep me motivated

Create your own space & adjust it each time you need inspiration

In order to be as productive as possible, I try to adjust my workspace whenever I can. Since I mostly work at home, precisely in my bedroom, I redecorate every now and then. Of course, I don’t go changing the furniture each month, but I focus on changing a few details that allow me to enjoy my space more. For example, last night I bought three apple scented candles.  A few things I like to focus when adjusting my space are:

  • Having lots of natural light
  • Having a clean & organized desk
  • Comfort (pillows, couch)

Processed with VSCO with a5 preset

I wake up early, even if I have nothing on the schedule

I am a morning person. Waking up early, opening the windows and letting fresh air in (even in December) works best for me. I find myself feeling more productive, active, and happy when I wake up early and have some down time for drinking coffee, eating breakfast and getting ready for the day. I hate being rushed, and doing one thing at a time lets me enjoy little things more.

Workout 

To some people, working out is a nightmare. The thought of going to the gym or engaging in some type of activity that requires more energy than the usual is devastating. When I first started working out, I thought the whole idea of working out was to go to the gym for an hour. This is so wrong. A year later, when I got bored of just going to the gym, I decided to change my routine and spice it up with different workouts: weight-training, HIIT workouts, kick-box, running and hiking. I only started to see changes in my physique and energy levels when I made these modifications. Now I focus on working out 5-6 times per week, 5 times at the gym and 1 time either outdoors or kickboxing in my home. But, I never restrict myself to only that. If I don’t feel like going to the gym, I go out for a walk or simply stay in. I don’t force, restrict or let myself get bored. Be creative, even at the gym 🙂

These are only 3 things I do that keep me motivated and energized, but if you want the full list please feel free to comment below. Also, just because these 3 things work for me, they might not work for you! If you see yourself getting motivated after doing something, focus and build on that. We are all different, but same.? 😛

Yours truly,

Fjo

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with e7 preset

Processed with VSCO with a5 presetimg_1392img_1558Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with e5 preset

Processed with VSCO with e5 preset

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with hb1 presetimg_1739Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with e3 presetProcessed with VSCO with e6 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with f1 presetProcessed with VSCO with f3 preset

Albanian Version:

Krijoni hapësirën tuaj! 

Në mënyrë që me qenë sa ma produktive, hapësirën time të punës time kam dëshirë me e rregullu herë pas here. Pasi që unë kryesisht punoj në shtëpi, pikërisht në dhomën e gjumit, gjithmonë mundohem me e ri-dekoru. Normalisht, unë nuk i ndryshoj mobiljet, ama përqëndrohem në ndryshimin e disa hollësive që më lejojnë me shiju dhomen ma shumë. Për shembull, dje i kam ble tre qirinj aromatik me erë molle. Disa gjëra qe ju kisha preferu me i pasë në hapsirën tuaj jon:

  • Dritë natyrale
  • Tavolinë e pastër dhe e organizuar
  • Rahati (kolltuk, jastëk)

Zgjohem herët, edhe në qoftë se unë nuk kam asgjë në orar

Unë jam person i mëngjesit. Zgjohem herët, hapi dritaret dhe lë ajër të pastër me qarkullu në dhomë se kshtu ndihem ma së miri. Kur zgjohem heret, e gjej veten ma produktive, aktive, dhe të lumtur sepse kam kohë për me pi kafe, për mëngjes edhe për tu përgatitur ma mirë për atë ditë. E urrej nxitimin, e kur zgjohem herët kam ma kohë për me i shiju gjërat e vogla ma shumë.

Stërvitem

Për disa njerëz, stërvitja është makth. Vetëm mendimi i të shkuarit në palestër, ose angazhimit në ndonjë lloj aktiviteti që kërkon ma shumë energji se sa zakonisht, nuk është aspak tërheqës. Kur kam fillu me stërvitje, kam mendu që i gjithë kuptimi i stërvitjes ka qenë me shku në palestër për një orë. Kjo është shumë gabim. Një vit ma vonë, pasi që u mërzita nga palestra (GYM-i), vendosa me ndryshu rutinën time me stërvitje të ndryshme: stërvitje me pesha, HIIT (intensitet i larte), kick-box, ecje, vrap dhe hiking. Pas këtyre modifikimeve, menjeherë pata fillu me vërejt ndryshime në fizik edhe nivelet e energjisë. Tani unë përqëndrohem në stërvitje 5-6 herë në javë, 5 herë në palestër dhe 1 herë ose jashtë në natyrë apo dicka tjeter. Ama, kurrë nuk e kufizoj veten vetëm në ketë orar. Në qoftë se nuk ndihem mirë për me shku në palestër, dal jashtë për shëtitje apo thjesht qëndroj në shtëpi. Gjithmone mundohem mos me e detyru e as kufizu veten. Jini kreativ, edhe në palestër 🙂

Këto janë vetëm 3 gjëra që i bëj për me e motivu edhe me i jap energji vetes 🙂 Nëse e doni listën e plotë, ju lutem mos ngurroni me komentu ma poshtë. Gjithashtu, vetëm për shkak se këto 3 gjëra funksionojnë per mu, këto ndoshta nuk mund të funksionojne per ju! Nëse e shihni veten të motivuar pas ndonjë aktiviteti qe e keni bo, përqendrohuni aty edhe knaquni.

E juaja,

Fjo

Advertisements

albakrp

Digital journal of my very essence. I share everything I like and believe in, with the ultimate purpose of inspiring you.

You may also like...

Leave a Reply