Brussels, europe, Paris, Travel

Brussels and Paris: Bonjour!

 

Processed with VSCO with e6 preset
Paris

It’s official, I am the worst blogger in the universe! In the past few months my time was limited and posting in the blog has been completely inconsistent, irregular, unstable, however you wanna call it!

A few days ago, my family and I decided to pack our bags and stress levels and visit Belgium. I was excited for two reasons: 1. Baguettes and 2. The Language. The last time I spoke in French was in class (ended in 2014) or with my friend Aurela, and I was curious to know whether I could manage to speak only in French. After arriving in Belgium and being in the middle of Gare du Nord in Brussels, I kindly asked strangers to stop and ask them the way to our apartment. It was funny because I wasn’t allowing myself to speak in English and I sometimes struggled finding the right words so people would start laughing. The question I would usually ask was “Pardon, ou est la Gare?”, and then the super-extra-mega fast answer would come as a bomb of unknown words and I’d give up. But it was a great start.

One of my favorite things about Brussels was the architecture. I loved how they combined the old and the new buildings, I never thought they could merge so beautifully. But, the trip got even more fascinating after visiting Paris. Although there were many tourists because of the Euro2016, I managed to get a slight glimpse of the “Parisienne life.” I loved the chairs outside the cafes, people who were either drinking coffee or reading newspapers, and the carbs in whatever form they would be (croissants, baguettes…)

All went good until my flight to Helsinki was cancelled due to Swedish pilots’ strike. After a wonderful trip, I found myself in the middle of the airport waiting for a flight back home. Ultimately, it was a wonderful getaway.

Yours truly,

Fjo

 

U zyrtarizua! Unë jam bllogerja ma e keqe në univers! Në kto muajt e fundit e kam pasë kohën shumë të limitume edhe shkrimet në blog u bënë të pa-rregullta! Edhe pse kam pasë dëshirë me shkru cdo ditë, gjithmone ka pasë dicka tjetër që është dashtë më përfundu.

Disa ditë ma parë, failja ime edhe unë vendosëm me i paketu teshat e nivelet e stresit e me vizitu Belgjikën. Isha shumë e emocionume për dy arsye: 1. Bagetët dhe 2. Gjuha frënge. Hera e fundit kur kam folë gjuhën frënge ka qenë në kurs edhe me shoqen Aurelën, e isha shumë kurreshtare me ditë a mundem me fol në një vend ku shumica e popullsisë e flasin këtë gjuhë. Pasi arritëm në Bruksel dhe gjendeshim në mes të stacionit, mënyra për me arritë në banesë ishte me i ndalë njerzit edhe me i pytë për drejtim. Ka qenë shumë qesharake mënyra jeme me u mundu mos me fol aspak gjuhën angleze e nganjëherë edhe me gjuhë trupore mundohesha me nxerrë dicka. Pas secilës pyetje vinte përgjigja super e shpejtë e qytetarëve të cilën ndoshta vec 20% e kuptojsha.   

Brukseli m’ka mahnitë me arkitekturë. M’ka pëlqy shumë mënyra se si i kishin kombinu ndërtesat e vjetra me ato të reja, kurrë nuk kom mendu që mujnë me u gërshetu aq bukur. Ama, pjesa ma e bukur e udhëtimit ka qenë Parisi. Edhe pse ka pasë shumë turistë për shkak të Euro2016, jeta parisiene ishte e dukshme. Të gjitha ato karrigat para kafeneve, njerëzit duke pi kafe ose duke lexu gazetë edhe gjithë ato karbohidrate ishin bash si në foto të Instagramit e Google-it.

I gjithë udhëtimi ishte shumë i mirë deri sa fluturimi për Helsinki m’u anulua. Edhe pse e gjeta veten në mes të aeroportit duke pritur fluturimin tjetër për shpi,  e gjitha ishte një “ikje” shumë e mirë. 

E juaja,

Fjo

 

Advertisements

albakrp

Digital journal of my very essence. I share everything I like and believe in, with the ultimate purpose of inspiring you.

You may also like...

2 Comments

  1. But it’s okay because when you do post they are always perfect! Love the pictures.
    xx

    1. Amela, te pershendes pafuuund❤️❤️

Leave a Reply